Gr / En  
Διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Έρευνα και ανάπτυξη

 

Στην παρουσίαση της εταιρείας μας, των προϊόντων και των υπηρεσιών μας προτάσσουμε τον Τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης εκτιμώντας ότι αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο το επίπεδο της γνώσης και εμπειρίας μας σε όλους του τομείς δραστηριότητας μας και την κατάκτηση στην πράξη του στοιχήματος της ανάπτυξης καινοτομιών, στην ανάπτυξη εγχώριας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.
Πιστεύουμε βαθιά ότι η χώρα μας με τα 16000km ακτογραμμής, με το μοναδικό στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο νησιωτικό σύμπλεγμα, θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτοπορία σε τεχνολογίες θάλασσας. Θα έπρεπε να εξάγει και όχι να εισάγει τεχνογνωσία.
Η εταιρεία κατέχει σειρά Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και έχει αναπτύξει τεχνολογίες που καλύπτουν τις ακόλουθες περιοχές
  • Συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από κυματισμούς, με την ανάπτυξη:
 Μετατροπέα κύματος (waveconverter) για την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα υψηλής πίεσης και την εκτόνωσή του για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Συστήματος προσωρινής αποθήκευσης ενέργειας, σε μορφή πεπιεσμένου αέρα, στον βυθό της θάλασσας
Μέθοδο εκμετάλλευσης της ημερήσιας διαφοράς θερμοκρασίας για τον εμπλουτισμό του ενεργειακού περιεχομένου του αέρα υπό πίεση.
 
  • Συστήματα πλωτών εξεδρών με κατακόρυφα αγκυροβόλια και περίσσεια άντωσης è 2.13 με ευρείες εφαρμογές στα συστήματα εκμετάλλευσης κυματικής ενέργειας, στα συστήματα κυματοαπορρόφησης , σε ιχθυοκλωβούς ανοικτής θαλάσσης και πλωτούς σταθμούς ιχθυοτροφικών μονάδων
  • Συστήματα απορρόφησης της κυματικής ενέργειας (κυματοαπορροφητές)με ευρείες εφαρμογές στην δημιουργία λιμένων, στην προστασία ακτών από διάβρωση, στην προστασία έργων και εγκαταστάσεων
Πλωτός κυματοαπορροφητής με κατακόρυφα αγκυροβόλια και  περίσσεια άντωσης με κυψέλες απορρόφησης τύπου πτερυγίων
Απορροφητικά κρηπιδώματα  για την απορρόφηση της κυματικής ενέργειας που εισέρχεται στους λιμένες και την αντιμετώπιση των στάσιμων κυμάτων (αντιμάμαλο)
Διατάξεις απορρόφησης της δέσμης νερού  από τις έλικες πλοίων  για την προστασία κρηπιδωμάτων από διάβρωση και  υποσκαφή.
Συστήματα προστασίας ακτών από διάβρωση 
 
 
  • § Πλωτές εξέδρες ανεμογεννητριών, σύνθετης κατασκευής, με κατακόρυφα αγκυροβόλια,
Με δυνατότητα εγκατάστασης σε πολύ μεγάλα βάθη νερού
 Με δυνατότητα δημιουργίας αιολικών πάρκων μακριά από τις ακτές
 Με δυνατότητα εκμετάλλευσης αιολικού δυναμικού που σήμερα δεν είναι τεχνικά εφικτό
 Με δυνατότητα παραλαβής ανεμογεννητριών μεγάλης ισχύος (> 5MW)
  • Πλωτές αποβάθρες για τον ελλιμενισμό μεγάλων πλοίων  

Συστήματα πλοήγησης και ελέγχου κινήσεων πλοίων

Ημ/νια επεξεργασίας: 11/07/2011